Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Sultan II. Abdülhamid ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aynı kesimlerin düşman olduğunu belirterek, ülke içindeki Erdoğan muhaliflerinin de Abdülhamid’e önce muhalif olan, ancak tahttan indirilişinin ardından büyük pişmanlık yaşayan Rıza Tevfik ile aynı akıbeti yaşayacağını kaydetti.

“Hep aynı propaganda”

II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi için yapılan iç ve dış bağlantılı çalışmalar ve hedeflenen amaç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güç kaybettirme çabaları arasında ciddi benzerlikler bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sofuoğlu, “Bu dönemki diktatörlük yaygaraları, o dönem de II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesiyle (o günkü ismiyle) istibdadın son bulacağı propagandası yapılıyordu” diye konuştu.

“Muhalifler işbaşında”

“Abdülhamit’e muhalif olan aktörlerin aynıları şimdi yine işbaşındadır” ifadesini kullanan Prof. Dr. Sofuoğlu, “Abdülhamid’e muhalefet yalnız içeriden değil dışarıdan da gelmişti. Şimdi Türkiye’yi güçlendirmeye çalışan, Türkiye’nin borçlarını ödeyen ve hatta Türkiye’yi borç verecek duruma getiren bir iktidara karşı Abdülhamit dönemindeki dış kaynaklı koalisyonun aynısı kurulmuştur” dedi.

“Pişman olacaklar”

“Ne yazık ki, Abdülhamid Han düşürüldükten sonra duyulan pişmanlığın aynısı Erdoğan düşürüldükten sonra da yaşanacaktır” şeklinde konuşan Sofuoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“İsrail gazeteleri Haaretz, Yedoth Ahranoth, Jerusalem Post, Amerikan Washington Post, The Economist, NY Times, Alman Bild, Der Spiegel’in Erdoğan’ı hedef göstermeleri, aklı olan insanlara doğruyu göstermiş olması gerekir.” Kaynak : Yeniakit