Saat 09.00 Çelenk Sunma
Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerinde ilk olarak saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında eğitimciler, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtı’na çelenk sunacaklar.
 
Saat 10.00 Makam Ziyareti
Çelenk sunma töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Bakırtaş ile aday öğretmenlerden Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenleri Deniz Memiş ve Hatice Ulu’dan oluşan heyet Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret edecekler.
 
Saat 14.30 Salon Programı
Öğretmenler Günü Kutlama Programı çerçevesinde Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Saat 14.30’da, günün anlam ve öneminin anlatıldığı program düzenlenecek. Serdivan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanacak programda;  aday öğretmenlerin yemin töreni, emekli öğretmenlere şeref hizmet belgelerinin takdimi, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi” konulu sunum ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler yer alacak.
 
Diğer etkinlikler
Hafta boyunca devam eden Öğretmenler Günü Kutlama Programı kapsamında; 24 Kasım Günü Vali Hüseyin Avni Coş’un katılımlarıyla ilimizdeki En Yaşlı Emekli Öğretmenlerden Ahmet Özkök’ün ziyareti ile görevli eğitimciler tarafından vefat eden öğretmenlerin Kabir ziyaretleri gerçekleştirilecek.