Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz merkez ve ilçelerinde emniyet ve trafik tedbirleri planlanmıştır. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Yılbaşı Tedbirleri kapsamında 29 Aralık Cumartesi gününden 1 Ocak Salı gününe kadar alınacak tedbirler kapsamında Sakarya İl genelinde 2 bin Emniyet Teşkilatı Mensubu personel görevlendirilmiştir” denildi.

Tedbirlerin öncelikle halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde görevli tüm ekiplerce alınacağının belirtildiği açıklamada, “Uygulama noktalarında denetimler artırılarak aynı hassasiyette sürdürülecektir. Alışveriş merkezlerine (AVM) personel görevlendirilmesi yapılmıştır. Şehir içi ve çevre karayollarındaki görevli trafik ekiplerinin sayısı artırılmıştır. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı bölgelere yaya devriyeler görevlendirilmiştir. Şehrin muhtelif yerlerinde müdahale ekipleri görevlendirilmiş ayrıca takviye hazır kuvvet personeli planlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca vatandaşların, Emniyet Müdürlüğünün görev alanına giren her tür konu ile ilgili olarak 155 Polis İmdat hattını 24 saat arayabilecekleri belirtildi.