Yapımı devam eden Karasu limanında derinleştirme çalışmalarına katılan ve özel bir şirkete ait olan Yiğithan isimli tarama gemisi bir süre önce icralık olduğu gerekçesiyle Karasu Sahil Park karşısına yakın bir yere demirlemişti. Hava şartlarınn kötü olması sebebiyle sahile sürüklenen gemi dalgakıranlara çarparak yan yattı. Yan yatan geminin sintinesinden akan kirli yağlar sahili kirletmeye başladı. İçi su dolan gemiden sızan kirli yağlar dalganın etkisiyle çevreyede yayılmaya başladı. Geminin icralık olduğu için müdahale edilemediği öğrenildi.

Karasu Belediye başkanı Mehmet İspiroğlu; "Şiddetli bir fırtına çıktığı taktirde yan yatan gemiden sızan yağlar daha çok çevre kirliliğine neden olacaktır. Bunun için ilgililerden turizm sezonu açılmadan önce geminin buradan kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ise; "Yan yatan gemi 2 aydır burada. Lodosun etkisiyle sahile 50 metre kadar gelip yan yattı. Bizlerde muhtarlar olarak her gün buraya geliyoruz ve geminin çevreyi kirlettiğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde turizm sezonu başlayacak ve gelen tatilciler burada kirli denize mi girecekler? Bu geminin bir an evvel kaldırılmasını istiyoruz" dedi. /Mehmet KARAKAŞ