Yükselen et, süt ve yumurta fiyatları halkımızın ilgisini tekrar hayvancılıkta üretime odaklandırdı.

Sahada çalışmalarımızın esnasında görüştüğümüz vatandaşlarımızın hayvanlarını satarak hayvancılığı terk edenler şimdi çok pişmanlar. Hayvancılığa tekrar başlamak için gerekli olan tüm adımları atmaya başladılar. Bir daha böyle bir hata yapmayacaklarını söylüyorlar.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle halkımız yüksek kurbanlık hayvan fiyatlarını öğrenince şoke oldu. Hayvancılıkta üretim artışı gerçekleştirilmediği sürece maalesef üretici fiyatları düşmeyecek.

Halkımıza tavsiyem üreten milletler özgür milletlerdir. Mutlaka gerek kendi ihtiyaçları için gerekse ülkemizin ihtiyaçları için var gücümüzle üretime odaklanalım. Fırsatları kaçırmayalım. Sonra da hayvancılığı terk ettiğimiz için pişmanlık duymayalım.

Gıda ihtiyaç pazarı çok büyüktür. 85 milyon ülke pazarının yanında, dünya pazarı kapılarımızda hazır beklemektedirler. Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde tarım ve hayvancılıkla ilgili üretim rekorları kırmak hiçte zor değildir. Yeter ki halkımız üretime odaklansın.

Yeni seçilecek belediye başkanlarından bölgelerinde beklentimiz hayvancılığın gelişmesi için ellerinden gelen bütün yardımları üreticilerden eksik etmesinler. Ayrıca üreticileri üretimin ve rekoltenin artırılması için düzenli eğitim ve hayvan yetiştirme kurslarıyla desteklenmelidirler.

Hayvancılık yapmak ve gençlerin pek çok yaşam becerisini kazanmasıyla kendini gösterir. Bu özelliklerden bazı sorumluluklar, zaman yönetimi ve hayvan besleme, üreme, nakil, hayvanların nakli, topallık tedavisi ve hayvanların duş için eğitilme gibi hayvancılıkla ilgili bilgileri ve becerileri kazanılmasını içerir.

Bu yolla hem üretici kazanır hem de ülkemiz insanı endirekt kazanır.

Üreten halkımıza mutlu, sağlıklı ve güzel günler dilerim.