Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ülke ülke dolaşarak “hayır” kampanyası başlatmıştı.
Özellikle Metin Feyzioğlu’nun yurt dışında bazı terör örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek “hayır” kampanyasını sürdürmesi tepkilere neden olmuştu.
Her ne kadar Feyzioğlu “hayır” kampanyasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak sürdürse de avukatların büyük bir çoğunluğu kendisiyle aynı görüşte değil…
Buyurun Sakarya Barosu’na kayıtlı 200’ü aşkın avukat geçtiğimiz gün bir araya gelerek bir açıklama yaptı.
Türkiye Barolar Birliği’nin “hayır” kampanyasının aksine “referandumda” 200’ü aşkın avukat olarak “evet” oyu kullanacaklarını açıkladılar.
Üstelik Sakarya Barosu Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu avukatlar Feyzioğlu’na da tepki gösterdiler…
Demek ki öyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı olmakla, Türkiye’nin her ilindeki barolar ve avukatlar adına konuşmakla bu işler olmuyor.
İşte bir yerden bir baro ve ona bağlı avukatlar çıkar, “Ey Metin Feyzioğlu sen de kim oluyorsun? Bizim özgür irademize ‘ipotek’ koymaya kalkıyorsun” der.
Ondan sonra da çıkıp Sakaryalı 200’ü aşkın avukat “referanduma” 3 gün kala “evet” diyeceklerini açıklayıp Metin Feyzioğlu’na çıkaramayacağı bir “gol” atar…
Türkiye’de ki barolara kayıtlı birçok avukat için de durumun pek farklı olmadığını bilmiyorum.
Nitekim iyi kötü halen dostlarımızın bulunduğu birçok ildeki gazeteci meslektaşımız ile yaptığımız konuşmalarda, oralarda da sıkıntıların olduğu söylendi.
Şimdi burada tek tek il ismi vermeyeceğim ama hemen hemen aradığım her ilin barolarına bağlı avukatların Feyzioğlu’na tepkili olduğu söylendi…
Metin Feyzioğlu’nun özellikle yurtdışında bazı terör örgütlerinin yandaşlarıyla bir araya gelip “fotoğraf” vermesi büyük tepki çekmiş.
İllerindeki barolara bağlı birçok avukatın Metin Feyzioğlu’nun bu duruşunun “affedilemez” olduğu fikrinde birleştiği de gelen bilgiler arasında.
Hatta bazı meslektaşları Feyzioğlu’nun Türkiye’deki “hayır” kampanyasını bir yere kadar anlayışla karşılasa da yurtdışındaki o “fotoğrafına” tepkili oldukları söyleniyor…
Evet, “16 Nisan’da” Sakarya Barosu’na kayıtlı 200’den fazla avukat Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu’na açıkça “restini” çekti.
Daha net bir ifadeyle Sakarya Barosu’na kayıtlı 200’den fazla avukat; “Sen de kim oluyorsun? Sen bizim adımıza konuşamazsın. Hadi oradan” mesajını verdi.
Bunu sloganlaştırırsak, “Evetçi avukatlar Sakarya’da, Feyzioğlu nerede?” denebilir. Artık “16 Nisan” sonrasına bakacağız…