Toplantıya 31. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi; Necmettin Kırık, Komite Başkanı Murat Korkmaz, Komite Üyesi Enes Sevindik ile sektör temsilcisi Meslek grubu üyeleri İmdat Delican ve Ahmet Şehit katıldı.

Çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren üyelerin oluşturduğu 31. Meslek Komitesi, TV-Radyo üzerinden yapılan tele alışverişlerde taahhüt edilen ürünlerden farklı ürünler gönderilmekte olduğunu tespit ettiklerini belirterek konuyla ilgili mağduriyet yaşanmaması adına medya üzerinden alışveriş yapan müşterilere uyarıda bulundu.

Sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda değerlendirme yapan Murat Korkmaz, Tele alışveriş olarak adlandırılan ve televizyon, radyo gibi işitsel ve görsel yayın araçları üzerinden reklamları yapılarak markalı ürünlerin sahtesi ile vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

“Piyasadaki satış değerinin oldukça altında fiyatlarla tanıtılan ürünlerin, tv ve radyo gibi yayın araçları üzerinden satılması sebebiyle çeşitli kampanya ve indirim bahaneleri ile tüketiciler yanıltılmaktadır” diyen Komite Başkanı Murat Korkmaz tüketicilerin bu tür özellikle elektronik içerikli ürün alışverişinde güvenli yetkili satıcıları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu yolla piyasadaki tanınmış ürünlerin isimlerine çağrışım yapmak suretiyle farklı ve düşük kalitede ürünlerin satılmasının ticaret ahlakına da uymadığını ifade eden Komite Başkanı Korkmaz, “Tüketici isim benzerliği sebebiyle piyasada daha yüksek fiyatlı olan markalı ürünler yerine kalitesiz ürünler satın almak durumda kalmaktadırlar. Bu büyük bir mağduriyete neden olmaktadır” dedi.