Çeyrek altın, tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Çeyrek altın fiyatının 200 liraya kadar yükselmesi üzerine Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes bir açıklama yaptı.
Serbes, “Altın fiyatları bu sabah itibariyle çok yükseldi. Bu yükselişi biz de sabah saatlerinde öğrendik ve fiyatları hemen takibe aldık. Çeyrek altın 200 liranın üzerine çıktı yalnız çok uzun sürmedi. Hemen düşüş yaşandı ve 195 liraya kadar düştü. 190 ile 200 lira arasında değişeceğini düşünüyoruz. Fiyatların exprim şekilde yükselmesinin, yurt içinde ki şirketlerde dolar talebini arttıracağından, altın fiyatlarının çok hararetli bir şekilde ineceğini zannetmiyoruz” dedi.
Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Başkan Serbes, “Vatandaşlarımız, ellerindeki parayı değerlendirmek istiyorlarsa, üçe bölebilirler. Paranın bir miktarıyla altın, bir miktarı ile döviz alınabilir. Euro, dolar, altın gibi üçe bölünürse riski de üçe paylaştırmış olurlar. Türk parası tutmakta da bir zarar görmüyoruz. Türk parasına olan güven piyasada çok yüksek. Merkez bankasının pozitif yönde müdahaleleri oluyor. Kriz beklemiyoruz” diye konuştu. / İHA