SAGİAD’ın haftalık olarak düzenlediği ‘Bir Konu Bir Konuk’ programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Pazarlama ve Satış Müdürü Mert Yılmaz oldu.

Mert Yılmaz; 2013 yılına yönelik Piyasa Hareketleri ve Uluslararası Pazar’ın nasıl şekillenebileceği hakkında SAGİAD üyelerine brifing verdi.

SAGİAD Başkanvekili Ali Hacıeyüpoğlu, bünyesinde ticaret, inşaat, sanayi, finans gibi sektörlerde faaliyet gösteren 13 firmayı barındıran Tacirler Holding A.Ş.’nin 1991 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini ve sermaye piyasalarının önde gelen aracı kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Tacirler Holding A.Ş. Pazarlama ve Satış Müdürü Mert Yılmaz ise, SAGİAD üyeleri ile düzenlenen programda 2013 yılında piyasaların iyimser devam edeceğini söyledi. Dikkat çekici tahminlerde bulunan Yılmaz, “Dünyadaki kriz bitme noktasına geldi. Türkiye için ikinci bir kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı bekliyoruz ve bununla beraber faizlerin düşmesi borsayı yukarı doğru yükseltecektir” dedi.

Yılmaz, “Gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin sermaye piyasalarından fon sağlamak amacıyla ihraç edecekleri menkul kıymetlerin işlem görebileceği şeffaf ve düzenli bir ortam yaratmak amacıyla İMKB bünyesinde ayrı bir piyasa olarak Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP) kurulmuştur. GİP’te, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kayda alınmış, ancak borsamız kotasyon şartlarını sağlamayan şirketlerin menkul kıymetleri işlem görecektir. Söz konusu şirketler GİP sayesinde bir yandan özkaynak sağlarken diğer yandan kendilerini daha iyi tanıtabilecek, hem yatırımcılar nezdinde hem de faaliyet gösterdikleri pazarlarda bilinirlikleri artacaktır. GİP’te anonim şirket statüsündeki şirketlerin, mevcut ortaklarının rüçhan haklarının kısıtlanması yolu ile yapılacak sermaye artırımı ya da tahsisli sermaye artırımı sonucu ihraç edilecek payları işlem görecektir. Payların tahsisli satışında izahname ve sirküler düzenlenmemekle birlikte tahsisli satışta alıcı yatırımcı sayısının 100’ü geçmemesi ve satış işleminin Borsa’da yapılması gerekmektedir” diye konuştu.