Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Bölümü Öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında, “Avrupa Ülkelerinde Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Stajı” adlı proje çerçevesinde 17 Ocak’ta Almanya’ya gidecek.

Almanya eğitim gezisine katılacak öğrencilerin aileleriyle bir toplantı düzenleyen Okul Müdürü İrfan Karaçayır; “Öğrencilerimiz Avrupa’da yapacağı eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarında mesleki bilgi ve görgü eksikliklerini giderecekler. Bu proje ile bölgemizde istihdam edilmeleri ve sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeleri, mesleki teknik eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılması, üretim ekonomisinin canlandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuvar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi, ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi projemizin diğer amaçları arasındadır” dedi.


Okul Müdürü İrfan Karaçayır yaptığı bilgilendirmede ayrıca; “Proje sayesinde geliştirilen meslek becerileri ve yeterlilikleri ile bölgelerimizin, ülkemizin ve Avrupa işgücü piyasasının gelişmesine ve bütünleşmesine katkı sağlanacak olup kurumlarımız AB ülkelerindeki işletmelerle iletişim kurabilme ve istihdam etme kabiliyetlerini arttıracaktır. Öğrencilerimiz farklı pedagojik faaliyetler ve eğitim uygulamalarını tecrübe etmiş olacaktır. Bu sayede meslek standardı ve akreditasyon gerçekleştirileceği gibi, farklı kültürlerle yaşama ve çalışma becerileri gelişecektir. AB iş gücü piyasasına entegrasyonun sağlanmasıyla, öğrencilerimizin mesleki yabancı dil bilen, yeniliklere açık, bireyler haline gelmelerine imkan sağlanacaktır. Öğrencilerimiz proje çerçevesine kendi alanlarında, AB ülkelerinde geçerli sertifikaya sahip olacaklardır. Okullarımızdaki diğer öğrencilere bu kazanımların aktarılması ile yaygınlaştırma ve toplumda mesleki teknik eğitimde farkındalık oluşturulması sağlanacaktır” dedi.

17 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında Almanya'nın Ludwigshafen kentinde dört hafta sürecek eğitim ve staj çalışmasına Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Alanından 10 öğrenci ve refakatçı öğretmenler katılacak.