Okul yönetimi tarafından planlanan teknik gezi için uzun süre cevap bekleyen Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, taleplerinin kabul görmesiyle büyük mutluluk yaşadılar.

 

Okul Müdürü Dilek Balcı Saygılı’nın öncülüğünde alan öğretmenleriyle birlikte Ankara’ya gezi gerçekleştiren öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mutfak bölümüne Türkiye’de ilk giren öğrenci grupları arasında olduklarını öğrenince yaşadıkları sevinç iki kat arttı. Her gün çok sayıda misafirin ziyaret ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret eden ilimiz öğrencileri meslekleri adına önemli bir tecrübe kazandılar.

 

Dünyanın önemli liderlerinin ağırlandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mutfaklarında usta aşçılar ve uzman personelin çalışmalarını yerinde gören öğrencilere külliyede yemek de ikram edildi. Düzenlenen teknik gezide külliye bahçesini de görme imkânı bulan öğrenciler, hayatlarında çok önemli bir yer tutacak bu gezi için okul müdürleri başta olmak üzere tüm öğretmenlerine teşekkür ettiler.

 

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla kız meslek lisesi) Müdiresi Dilek Balcı Saygılı, yılda bir kez planladıkları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yapılacak gezi için kontenjanın sınırlı olduğunu belirterek, bu geziye katılacak öğrencilerin derslerinde çok başarılı olması ve not ortalamalarının yüksek olması gerektiğini hatırlatarak, tüm öğrencilerine derslerine çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.