İki serginin de açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, içinde bulunduğumuz Öğretmenler Günü Haftası nedeniyle tüm öğretmenlerin gününü tebrik ederken, sergi açılışlarında emeği olan iki okulun yönetici, öğretmen ve öğrencilerini de ayrı ayrı kutladı.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi sergisinde öğretmenlerin resimlerini tek tek inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, sergide eserleri bulunan 22 öğretmene ‘Başarı Belgesi’takdim etti.

Aynı yerde açılışı yapılan Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı/Fotoğraf Dalı öğrencilerinin hazırladığı Karma Öğrenci Fotoğraf Sergisini de çok beğendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, geleceğin fotoğraf sanatçısı adayı öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı. Serginin hazırlanmasına katkı veren okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür eden Durmuş, özellikle meslek liselerimizdeki bu çalışmaları gençlerimizi iş hayatına hazırlamak adına çok önemsediklerini ifade etti.

Alışveriş merkezinde vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışlarına; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanısıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Engin Kahraman, Naci Doyuk, İl MEM Şube Müdürü Fatih Arduç, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Vedat Tezbiten, Mustafa Sarımert, Sedat Aydın ile Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Borlukçu, Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevda Aslan, iki okulun yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Davetlilerin büyük beğenisini kazanan iki serginin de hafta boyunca açık olacağı öğrenildi.