Yerli malının öneminin vurgulandığı etkinlikte minikler evden getirdikleri yiyecekleri arkadaşları ile paylaştı. Başlarına taktıkları meyve figürlü şapkalarla etkinliğe katılan minikler renkli görüntüler oluşturdu.

Öğrencilere Yerli Malı Haftası’nın önemini uygulamalı olarak anlattıklarını söyleyen 1/G Sınıf Öğretmeni İmren Bayramoğlu, "Yerli malı kullanmanın önemini bu yaşta öğrencilerimize aşılamalıyız ki, gelecekte yerli malının kullanımına özen göstersinler ve ülke ekonomisine katkı sağlasınlar. Öğrencilerimize bunu uygulamalı olarak anlatmak istedik. Evlerinden getirdikleri yerli yiyecekleri arkadaşları ile paylaşarak ikramda bulundular” dedi.

Öğretmenleri için şiir ezberlediler

Öğretmenini çok sevdiklerini söyleyen Elif Kağızmanlı ve İrem Kulay Haftanın önemine vurgu yapmak için şiirler okudular. Öğrenciler, Çok heyecanlıyız. Evde annelerimiz bizler için pasta börek yaptı. Mısır patlattı. Yerli meyvelerimizi çantamıza koydu. Biz de şimdi arkadaşlarımızla hep birlikte onları yiyoruz. Arkadaşlarımızla coşku dolu bir yerli malı haftası kutladık” diye konuştular.