İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un işletme ve çırak öğrencileri ziyaretinde işletme sahibi Mustafa Tunç, işletme ve üretim ile ilgili bilgilendirdi. Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz da işletmedeki çıraklık eğitimi konusunda bilgiler verdi. 

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Türkyılmaz, işletmede 120 çırak öğrenci ve 20 ustalık kursu öğrencisinin bulunduğunu, bu işletmedeki tüm öğrencilerin hem pratik eğitimlerini hem de teorik eğitimlerini işletmede oluşturulan eğitim ortamlarında gerçekleştirdiklerini belirtti. Çıraklık süresince öğrencilerin aylık yaklaşık bin 400 TL ücret aldığını söyleyen Türkyılmaz, bu işletmede eğitimini tamamlayan tüm çırakların istedikleri taktirde istihdam edildiğini de ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, güçlü Türkiye için güçlü mesleki eğitimin olmazsa olmaz olduğunu belirterek, bu işletmede uygulanan eğitim modelinin işyeri merkezli istihdam odaklı mesleki eğitime çok iyi bir örnek model oluşturduğunu belirtti.

Durmuş’un 3. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmeye yaptığı ziyarete; il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Şube Müdürleri Mehmet Salih Güvendi ve Osman Cansız, ilimizdeki Mesleki Eğitim Merkezleri ile Çıraklık Programı uygulayan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürleri de katıldı.