Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri okullarında düzenledikleri konferanslara bir yenisini daha ekledi. Her gün artarak devam eden etkinlikleri ve göstermiş oldukları performanslarıyla Cemil Meriçliler her alanda kendilerini geliştirmeye devam ediyor.

Felsefe, sosyoloji, hukuk, psikoloji gibi alanların yanı sıra bu seferki söyleşileri edebiyat alanıyla ilgiliydi. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin ilk mezunlarından ve şu an Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencisi olan Ayşenur Gülsüm Tuna, ‘Ben Dahi Bile Yapıldım Sayfalar Arasında’ başlıklı söyleşisinde tecrübelerini ve fikirlerini kardeşleriyle paylaştı. ‘Kuşlu Dualar’ adlı öykü kitabının yazarı olan ve çeşitli dergilerde de yazıları yayımlanan Tuna, hayatında yaşadığı kırılmaların en önemli odak noktasının edebiyat olduğundan bahsederken, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi mezunu olmanın ve yolunun bir zamanlar bu liseden geçmiş olduğunun ona neler kattığını anlattı. Öykülerinin yanı sıra, iyi bir okur da olan Ayşenur Gülsüm Tuna; seçerek okuduğu eserlerin onda nasıl izler bıraktığını ve okumanın temelinde yatan ‘Ben kimim?’, ‘Kendimi tanıyor muyum?’ sorularına nasıl yanıt vermeye çalıştığını detaylarından dem vurdu. Yaşama en doğru yönü vermenin ve kişinin kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesinin yegâne yolunun, diğer tüm sanat dallarıyla ve bilhassa sinema, tiyatroyla desteklenmiş; edebiyat odaklı bir yaşam olduğunun altını çizdi. “Filmde ‘imaj’ (görsel) neyse, edebiyatta kelime odur.” diyen Tuna, üniversite hayatının ona kazandırdıklarını, görmüş olduğu derslerden aktardığı bir takım önemli noktalarla konuşmasını tamamladı. Söyleşi, kitapların imzalanmasıyla son buldu.

Yazar Ayşenur Gülsüm Tuna mezunu olduğu lisede bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirirken, en kısa zamanda okuluna tekrar ziyarette bulunacağının da sözünü verdi.