“Hem öğrenciler hem de veliler hemfikir olmalı”

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Protokol Yürütme Kurulu denetiminde gerçekleştirilecek olan farkındalığın öğrenciler için ayrı, veliler için ayrı bir ayağı olacağını, hem öğrencinin hem de velisinin mesleki eğitimle ilgili düşüncelerde hemfikir olması için çalışmalar yürütüleceğini söyledi. Durmuş, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile kendilerine her konuda destek verecek olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve MARKA’ya da teşekkür ettiklerini ifade etti.

“Nitelikli işgücüne önem verilmeli”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, her iki Bakanlığın da çocukların mesleki eğitime yönlendirilmesi, okulların standartlarının artırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması açısından yaptıkları işbirliğinin ülke, bölge ve Sakarya’nın nitelikli işgücüne, dolayısıyla üretime ve kalkınmaya büyük katkısı olacağını kaydetti.

Vali Nayir, “Üretmek için mutlaka sanayi lazım, yatırım lazım, üretmek için mutlaka ona uygun kalifiye personel lazım. Piyasaya baktığımızda bir taraftan sanayisini oluşturmuş, işyerini kurmuş firmaların istedikleri ölçüde yeterli donanıma sahip eleman bulmakta zorlandığını görüyoruz, diğer taraftan da bir işsizler ordumuzun olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu iki piyasayı bir araya getirecek, yani talepte bulunanlarla iş arayanları bir araya getirecek bir çalışmaya ihtiyaç duyuluyor. Bu işbirliği iki tarafın da taleplerini ortaya koyup bu piyasayı geliştirecekse, daha fazla mesleki eğitimle gençlerimizin hayatta kendilerine yer bulacakları, yönlendirilecekleri ve işverenlerin de talebinin dikkate alınarak hangi konularda daha fazla eğitim verilmesine olanak sağlayıp eğitimde eksik olan hususların da tamamlanmasına yardımcı olacaksa, işte o zaman önemli bir çalışma demektir” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu protokole imza attı.