İngilizce öğretmeni Nermin Aslan rehberliğinde konferansa hazırlanan Mehmet Zumra Kuş Ortaokulu öğrencileri yoğun çalışma temposunu geride bırakarak okullarına dönüşlerinde sevinçlerini okul idaresi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştılar.

Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere’yi ziyaret eden başarılı öğrenciler projelerinin içeriğini anlattılar.

Okul Müdürü Atilla Çetinkaya, gençlere güvenmek gerektiğinin altını çizerek ortaokul düzeyinde dünya sorunlarını ve çözüm yollarını İngilizce olarak dile getirme cesaretini gösteren öğrencilerini tebrik etti.

İleri ki yıllarda aynı kararlılık ve azimle aynı alanda çalışmaya devam edeceklerini belirten okul müdürü Çetinkaya, İlçe Kaymakamlığının ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu ve benzeri projelere destek vermesinden memnun olduklarını belirtti.

MUN (Model United Nations) Konferansları, Birleşmiş Milletler konferansının bir simülasyonu. Kendilerine verilen ülkeleri temsil eden bir delege olarak bu konferanslara katılan öğrenciler, dünyada var olan ortak problemleri ingilizce konuşup tartışarak çözüm önerileri üretmeye çalışıyor.

Mehmet Zumra Kuş Ortaokulu öğrencilerinden Batuhan Demir, Havva Tuana Çetin, Eyüp Ensar Arslantürk, Emir Kılıç, Şevval Doğan, Sudenaz Şahinbaş, Güven Gürsoy, Buğrahan Karaoğlu ile Yiğit Çoruh da Çanakkale’de düzenlenen Troy MUN konferansına katılarak 400 öğrencinin yer aldığı bir organizasyonda;

Eyüp Ensar Arslantürk- OutstandingAward (Üstün başarı ödülü)

Batuhan Demir - OutstandingAward (Üstün başarı ödülü)

Havva Tuana Çetin- OutstandingAward’a (Üstün başarı ödülü) layık görüldü.

Konferansta öğrenciler,

1) SOCHUM (Toplum, kültür ve insanlık komitesi) savaş ortamında yetişen çocukların haklarını nasıl koruyabiliriz?

2) UNEA (Dünya Çevre Programı) İklim değişikliği ile nasıl mücadele edebiliriz?

3) WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Topluma ve bireylere Daha iyi bir sağlık bakım hizmeti sunmak için neler yapabiliriz?

4) CSW( Kadının toplumdaki kültürel değerini koruma örgütü) Kadınların güçlenmesini sağlamak için neler yapılabilir?

5) ECOSOC ( Ekonomik ve sosyal Konseyi) Temiz ve sürdürülebilir enerji kullanımı nasıl teşvik edilebilir? beş ana gündem maddesi üzerinde çalışarak çözüm üretti.