Hendek ilçesine bağlı Soğuksu Köyündeki İlkokul ve Ortaokul’u kütüphanesine kavuştu. Hafta başında açılışı yağılan kütüphane için kitap, dergi ve kitaplık bağışlamak isteyen Sakaryalılara da çağrıda bulunuldu.  Okulun Türkçe öğretmeni Sevda Avcı’nın önderliğinde öğrencilerin emekleriyle hazırlanan kütüphane için yoğun çalışmalar yapıldı. Türkçe öğretmeni Sevda Avcı öğrencilerle beraber kütüphane için kitap topladı, kütüphanenin duvarlarına resimler yaptı. Okul müdürü Erkan Özbek ve müdür yardımcısı Fatih Koç’un da desteğiyle yeni yüzüne kavuşan kütüphanenin açılışına Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İl Milli Eğitim Denetmenleri ve Soğuksu köyü muhtarı Emin Kula katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan kütüphanede emeği geçen herkese teşekkür ederken, okumanın öneminden bahseden kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından Doğan ve İl Milli Eğitim denetmenleri tarafından okulun kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Okul müdürü Erkan Özbek de okumanın öneminden bahsederek öğrencilerin eğitim seviyesinin yükselmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Okulun Türkçe öğretmeni Sevda Avcı, “Kütüphanenin sadece kitap almak için girilen bir yer olmasını istemedik. Aynı zamanda öğrencilerin sessiz, huzurlu bir ortamda araştırma yapıp çalışmalarını amaçladık. Kütüphanemize bilgisayar da koyarak internet ortamı üzerinden de onların araştırma yapmalarını hedefliyoruz. Köy okulu olduğumuz için birçok öğrencimiz evde bu imkânlardan yararlanamıyor. Okuma ve araştırma kültürünün oluşmasında öğrencilerin emekleriyle attığımız bu ilk adımın devamının gelebilmesi için de herkesin desteğini bekliyoruz.” dedi. Kütüphaneye yardım etmek isteyenler (0264) 642 62 79 numaralı telefonu arayabilir.