Dördüncü sınıf öğretmenleri Ebru Büyükköroğlu, Metin Bekar, Ülkü Erdem Ekici, Erdem Çoban ve Nalan Bayraktar’ın öncülüğünde, veliler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen sergi büyük beğeni topladı.

Milli kültürümüze ait öğeleri içeren el sanatları, geleneksel giysiler, kullanılan kap kacak eşyalar ve tarihi eserler, özellikle bakır işlemeciliğinin ön planda olduğu el sanatları eşyalar öğrencilere geçmiş kültürü yaşattı.

Eski sandıklar, genç kızların el emeği eski çeyizleri, değişik oyalarla örülmüş tülbentler, nakışlı havlular, danteller, ahşaptan yapılmış araç ve gereçler yapılan sergide okul koridorlarında gösterime sunuldu.

Bu amaçla okulda milli kültürümüzü yaşatmak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına çocuklar, yaparak yaşayarak öğrenmenin zevkine vardılar. Kültürel mirasımız olan kale, han,  cami, türbe çeşme gibi yapıtlar hakkında hassas olabilecekleri ve bunları koruma adına nasıl hareket edecekleri öğretildi.

Okul Müdürü İsmail Yaman, kültürel mirası tanıma ve kültürel mirasımızı koruma adına yapılan ve ders içi faaliyet olan bu etkinlikten büyük keyif aldıklarını ifade ederek, “Emeği geçen öğrencilerime, öğretmenlerime ve velilerime teşekkür ediyorum” dedi.