Programa, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Serdivan İlçe Kaymakamı Ramazan Şahin, Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl KYK Müdürü Arif Özsoy, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın katıldığı programın açılış konuşmasını İYC Sakarya Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş yaptı.

Aktaş, "İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesinin Geleneksel Yaz Etkinliği Kur’an Kursu mezuniyet töreninin 12.’sini düzenlemekten mutluyuz. Bu etkinlik, gelecek senelere ve şehirlerimize güzel bir örnek olur inşallah. Sizler gönlünüzü Allah ve Resulüne açtınız, aynı zamanda dünya güzeli yavrularımızı da İlim Yayma Cemiyetine emanet ettiniz. Biz de o dünya güzeli yavrularımıza en güzel şekilde Allah’ın kitabını ve İslam dinini öğretmek için 5 haftalık sıkı bir program yaptık ve neticesini de Elhamdülillah bu salonda görüyoruz. Çocuklarımıza en iyi şekilde Kur'an öğretme gayesinde olduk, ümmet-i Muhammed'e faydalı olmaları için elimizden geleni yaptık. Bu bağlamda, siz değerli velilerimize, göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekkür ederim" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Erkek Öğrenci Yurdu Gülbahçe Yaz Okulu öğrencilerinin etkinliklerinden oluşan slayt gösterimiyle süren program, küçüklerin tiyatro gösterileri ile velilere duygu dolu anlar yaşattı. Program sonunda her öğrenciye sınıf hocaları tarafından teşekkür belgesi verildi.