Sakarya’da mevcut tüm İmam Hatip Lisesi mezunları Dernekleri SİMDER’in ev sahipliğinde bir araya geldi. Akyazı, Geyve, Pamukova, Karasu ve Kaynarca İmam Hatip Mezunları Dernek yöneticileri ile Arifiye, Sapanca, Erenler ve Ferizli ilçe temsilcileri toplantıda hazır bulundu.

Ev sahibi SİMDER (Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) Başkanı Nafi Özdin yaptığı konuşmada, “Tüm İmam Hatip Mezun Derneklerimiz aynı amaç doğrultusunda çalışmaktayız. Bunun için düzenli olarak bir araya gelip ortak projeler oluşturmamız gerekmektedir. Yeni eğitim sistemi sebebiyle İmam Hatip Lisesi mezunlarının önündeki katsayı engelinin kalkması ve İmam Hatip ortaokullarının açılması sonucu, bu okullara teveccüh artı. Halkımızın İmam hatip okullarına gösterdiği ilginin artması sonucu mevcut okullarımız yetersiz kalmaktadır. Bu durum birçok bölgemizde yeni imam hatip okulu yapma veya yaptırma ihtiyacını doğurmaktadır. Dernekler olarak bu konuda öncülük etmemiz gerekiyor” dedi.

AKİMDER (Akyazı İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) Başkanı Abdurrahim Atmaca ve Arifiye SİMDER temsilcisi ve aynı zamanda Arifiye İmam Hatip Okulu Yapma ve Yaşatma Derneği başkanı da olan Fatih Fahri Yeter, bölgelerinde ihtiyaç olan imam hatip okulu binası için Sakarya Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü ile bir protokol imzalayarak ilçelerine 24 derslikli birer İmam Hatip okulu kazandırmak amacıyla çalışmalara başladıklarını bildirdiler. Ayrıca GİMDER (Geyve imam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) başkanı Mutlu Ertuğ; Geyve’de İmam Hatip Lisesi inşaatının başlamak üzere olduğunu, bunun yanında orta kısım için de yeni bir okula ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda da çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.

SİMDER eski başkanlarından Sinan Çileli; “İmam Hatiplerin önündeki engelleri kaldıran ve İmam Hatip Orta okullarının açılmasına imkan sağlayan yeni eğitim sistemi için hangi siyasi görüşten olursak olalım, başta Başbakanı ve hükümeti bu iradesi için takdirle anmalıyız. Bizler de dernek yöneticileri olarak bu gelişmeler iyi değerlendirip üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi. Toplantıda tüm dernek yöneticileri ve bölge temsilcileri yapmış oldukları çalışmaları ve projelerini sunma fırsatı buldu. Toplantı, her ay düzenli olarak yapılma kararıyla sona erdi.