Protokol imzalandı

Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün makam odasında düzenlenen tören ile işadamı Halit Evin, Erenler İlçesinde yapılan İmam Hatip Okullarının inşaatlarının tamamlanmasını üstlendi. Atılan imzaların ardından bir açıklama yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; “Erenler İlçemizde önemli bir ölçüde eksikliğini gördüğümüz İmam Hatip Okulunun hem ortaokul hem Lise kısımları ile ilgili sıkıntı vardı. Ortaokul kısmı Sayın Valimiz Mustafa Büyük döneminde özel idare kanalı ile başlamıştı. Aynı dönemde Lisenin eksikliği bize söylendiğinde de onun yapımını da biz üstlenmiştik. İhalesini yapıp çalışmalara hemen başladık ancak bir talihsizlik yaşadık. Hem ortaokul hem de lise yapımını üstlenen müteahit firma iflas etti. Bu süreç içerisinde okulun tamamlanması için biz de bir arayış içerisindeydik. İhaleye çıkma aşamasındayken çok değerli hayır sever abimiz Halit Evin devreye girerek “müsaade ederseniz bu işi ben yaparım” dedi.




“Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu” ve “Halit Evin İmam Hatip Lisesi”

Açıklamasının devamında Başkan Öztürk, “Biz de kendisine bu işi gönüllü olarak devrettik. Kendisinin bizden hiçbir talebi olmadı. Aksine okula isim verme konusunda bizim kendisine bir teklifimiz olmuştu. Neticede isim hakkı vererek İmam Hatip Lisemizi kendisi tamamlamış oldu. Bu arada Özel İdarenin yaptığı ve yapımı Büyükşehir Belediyesine kalan ortaokulu da Halit bey aldı ve tamamladı. Dolayısı ile “Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu” ve “Halit Evin İmam Hatip Lisesi” 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Halit Evin şehrimizde zaten bilinen bir isim. Okul bittikten sonra da İnşallah bu manada desteklerinin devamını da bekliyoruz. İlçemize Hayırlı Uğurlu olsun İnşallah” dedi.

Halit Evin ise yaptığı açıklamada “Vatanımıza Milletimize hayırlı olsun. İnşallah okullarımızda iyi ve başarılı çocuklar yetişir ve biz de bununla onur ve gurur duyarız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten ise açıklamasında “İlçe Mili Eğitim camiası olarak ilimizin güzide ilçesi Erenlerde okul ihtiyaçlarımız vardı. Sağolsun belediye başkanımız sahip çıktı ve ilgilendi. Daha sonra da ilimizin hayır sever işadamlarından Halit abimiz bu işe sahip çıktı. İlk defa bir hayır sever okul yaptırdıktan sonra içinden çıkmadı bundan sonra ki ihtiyaçlarını da üstleniyor. Okulun çok iyi yerlere gelmesi için elinden gelen desteği vermekte kararlı. Buradan çıkacak evlatlar inşallah hayır dua edecekler. Geçmişi yad edecekler. Allah razı olsun. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.