Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Sakarya’nın Geyve İlçesindeki Şehit Recep Demir Ortaokulu’nda tören düzenlendi. 
Beyaz Bayrak, okulların bahçe ve çevre temizliğine, sınıflar, koridorlar, tuvalet ve lavabolar gibi kullanım alanlarının temizlik ve düzenine göre belirlenen kriterler çerçevesinde yüz üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara veriliyor. Beyaz Bayrak Projesi okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesini, toplum sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlıyor.
Şehit Recep Demir Ortaokulu’nun kazandığı Beyaz Bayrak için düzenlenen törene; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant, Karaçam Köyü Muhtarı Kazım Mercan, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık törende yaptığı konuşmada; Şehit Recep Demir Ortaokulu’nun her zaman farklı projelerle gündeme geldiğini, bundan büyük memnuniyet duyduğunu, kazanılan Beyaz Bayrak’tan dolayı Şehit Recep Demir Ortaokulu’nu tebrik ettiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant’ta konuşmasında Beyaz Bayrak nedeniyle Şehit Recep Demir Ortaokulu’nu tebrik ettiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.


Okul Müdürü Ali Çakır ise yaptığı konuşmada; okulun toplum lideri olma görevinin bulunduğunu, çevrede değişim, dönüşüm ve gelişime öncülük etmesi gerektiğini vurgulayarak, okulun sadece sınavlardan ibaret olmadığını, Şehit Recep Demir Ortaokulu olarak farklı sosyal projelere özel önem verdiklerini söyledi. Okul Müdürü Ali Çakır, Beyaz Bayrak’ın kazanılmasında okuldaki öğretmenlerin, yardımcı personelin, öğrencilerin ve velilerin önemli katkıları olduğunu belirtti.
Tören, Beyaz Bayrak’ın göndere çekilmesi, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ile Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant’a çiçek sunulması ve Beyaz Bayrak’ın kazanılmasında üstün gayretleri olan okul personellerine hediyeler verilmesi ile son buldu.