Sakarya İli Öğrencilerini Geliştirme Projesi (SÖGEP) kapsamında ikincisi düzenlenen etkinlikle, Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencileri Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’la bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sakarya İlindeki Öğrencileri Geliştirme Projesi (SÖGEP)” kapsamında, ilimiz öğrencilerinin bilim adamları, sanatçılar, başarılı işadamı ve yöneticilerle sohbet ortamlarında bir araya gelmeleri sağlanarak, özgüvenlerinin geliştirilmesi, hedeflerini belirlemeleri ve girişimcilik ruhunu kazanmaları hedefleniyor.

Cemil Meriç Sosyal Bilimleri Lisesi öğrencilerinin Vali Mustafa Büyük’le buluştuğu sohbet toplantısıyla başlayan SÖGEP etkinliklerinin ikinci programında, Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencileri SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaöğretim öğrencilerini rol ve hedef model olan değerli şahsiyetlerle buluşturması projesi kapsamında gerçekleştirdiği programa; Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan, Okul Müdürü Yunus Birincioğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Sefer Yavuz, Müdür Başyardımcısı Gündüz Doğan Öztürk ve 32 öğrenci katıldı.

Öğrencilerin değişik konulardaki sorularına cevap olarak Rektör Muzaffer Elmas önce biyografisini anlattı. Daha sonra Türkiye ve Dünyadaki yükseköğretim sistemini ve yapılanmasını karşılaştıran SAÜ Rektörü Elmas, Türkiye’deki yükseköğretim sisteminin Amerika ve Kanada örneklerini takip etmesinin daha yerinde olacağını ifade etti. Üniversite giriş sınavlarının bilgi değil yetenek ölçer sınavlar olması gerektiğini, üniversiteye girdikten sonra da disiplinler ve alanlar arası geçişler olmasının faydalı olacağını söyledi. Üniversite adayı öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kendi branşı olan mühendislik biliminin özelliklerinden bahsederek, mühendisliğin yakın zamanda doğal çevreye karşı sorumluluk alanlarının arttığına dikkat çekti. Türkiye’deki deprem gerçeği ve Sakarya depremi bağlamında mühendislerin insan hayatına etki eden hususları artık daha fazla dikkate aldıklarını belirten Elmas, depreme dayanıklı yapılar konusunda Türkiye’deki inşaat teknolojisi ve mühendisliğinin önemli aşamalar kaydettiğini belirtti.

Rektör Elmas, Türkiye’de öğrencilerin üniversite tercih ederken bir önceki senenin puanlarına baktığını, Deprem senesi ve takip eden sene mevcut atmosferden dolayı Sakarya Üniversitesinin pek çok bölümünün taban puanlarının düştüğünü, sonraki yıllarda deprem öncesinden daha iyi şartlarda bir kent ve üniversite ortamı kurulmasına rağmen SAÜ’nün hakkettiği değeri ve ilgiyi göremediğini, halbuki pek çok konu ve kriter bakımından SAÜ’nün en iyi on üniversite arasında olduğunu, hatta öğrenci değişimi, uzaktan eğitim, konfor, özgürlük, genç kadro, kişisel gelişim olanakları ve kalite standartları bakımından lider üniversite olduğunu açıkladı.

Kahvaltıda Fen Lisesi öğrencilerini çok canlı, heyecanlı ve donanımlı bulduğunu belirten Rektör Muzaffer Elmas, böyle verimli ve güzel bir programa öncülük eden İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’ya müteşekkir olduğunu, öğrencilerin kendisini twitter’dan takip edebileceğini, ayrıca Fen Lisesi öğrencilerine üniversite kütüphanesi ve laboratuarlarının her zaman açık olacağını, başka bir gün öğrencilerin tamamı ile üniversite konferans salonunda da bir araya gelmek istediğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise öğrencilerin sorusu üzerine yaptığı konuşmada, SÖGEP projesiyle amaçlarının, öğrencileri sosyal yönden hayata daha iyi hazırlamak, özgüvenlerini yükseltmek, hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak olduğunu ifade ederek, bu tür etkinlileri artırarak devam ettireceklerini söyledi.

Sakarya Üniversitesi Rektörüyle sohbet ortamında buluşmaktan büyük memnunluk duyduklarını ifade eden Fen Lisesi öğrencileri özellikle LYS öncesinde yapılan bu tür öğrenci-bilim adamı buluşmalarının üniversite tercihleri için çok faydalı olduğunu belirttiler.