Programı Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Altın, Engin Kahraman, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Vedat Tezbiten, Şube Müdürü Sedat Aydın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çetin Turhan’ın açılış konuşmasıyla başlayan Enerji Tasarrufu Haftası kutlama programında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, sınırlı yaşam kaynaklarına sahip olduğumuz günümüzde enerji kaynaklarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek; “Enerjiyi verimli kullanmak ve sarfiyatında titizlik göstermek artık her dünya vatandaşının en asli görevi olmalıdır. Başta kullanılabilir temiz su kaynakları olmak üzere, bütün doğal kaynakların kullanımı büyük bir bilinç ve farkındalık gerektirmektedir. Doğal kaynakların hızla tükenmeye başladığı bir dünyadayız. Bilinçsiz bir tüketim toplumu olma yolunda çevreyi hızla ve alabildiğine kirletmekteyiz. Yüksek maliyetlere sahip enerjiye büyük bütçeler ayırmaktayız. İşte sadece bu üç sebepten dolayı bile enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmak durumundayız” dedi.


Evde ve işyerimizde enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgilerin verildiği programda tiyatro kulübü öğrencileri “Renkli Banklar Apartmanı” adlı bir oyun sergilediler. Enerji tasarrufunun aile bütçemize ve ülke ekonomisine sağlayacağı faydaların anlatıldığı oyun büyük beğeni topladı.

Enerji Tasarrufu Haftası kutlama programına katılan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve davetliler, program sonunda sahneye çıkarak Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini başarılı program dolayısıyla tebrik ettiler.