Kaymakam Kemal Şahin, EKİP'in başarısının velilerin ilgisine bağlı olduğunu belirterek şöyle konuştu, "Veli sağlam durursa diğer paydaşları harekete geçirir. Böylece Kaymakamlık olarak hayata geçirme çabasında olduğumuz EKİP başarılı olmuş olur. Okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve en önemlisi aile ekip olmalıdır. Anne, baba, abi, abla, büyükbaba, büyükanne yerine göre ekibin içinde olmalıdır. EKİP'in başarısı birlikte hareket etmekle mümkün olabilir. Başarılı okullar ailelerini de eğitiyor. İşin içine kadan okullar oluyor. Veli EKİP'e dahil değilse başarı gelmiyor."

Proje Danışmanı Ebru Kahvecioğlu'nun sunumunu yaptığı EKİP'in temel amacı ise, "EKİP ulusal düzeyde yapılan sınavlarda ilçe başarısının artırılması, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile desteklenerek motivasyonlarının artırılması ve sosyal hayata entegre olmalarının sağlanması, ilçemizde bulunan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin ekip ruhu ile çalışarak ilçe eğitim kalitesinin üst seviyelere çıkartılması gerekçesi ile hazırlanmıştır" şeklinde tanıtıldı.

Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin liderliğindeki EKİP (Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi) ekibi şu isimlerden oluşuyor: ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bostancı, İlçe Milli Eğitim MEBBİS Sorumlusu Yusuf Alptekin, Proje Danışmanı Ebru Kahvecioğlu, Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü İsmail Akcan, Kaynarca Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Burak, Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Resul Güzelalp, Kaynarca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Müdürü Ekrem Kahvecioğlu, Kaynarca Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Şulenur Duran, Hacı Osman Akgün Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ergin Ustabaş.

Kaymakam Kemal Şahin, Belediye Başkanı Zeynur Özel, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Şükrü Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, siyasal partilerin temsilcileri, öğretmen ve okul aile birliği başkanlarının katıldığı proje sunumundan sonra kokteyl verildi. / Sedat BALTA