Çocuklarda trafik bilinci oluşması için okulları ziyaret eden Polis Memuru Murat Ünal, eğitimlerde adeta onlardan biri gibi oluyor. Özellikle anaokulu öğrencilerine, hazırladığı mini trafik parkuru, yaya geçitleri, kartondan arabalar ve levhalarla uygulamalı ders veren Ünal, eğlenceli hale getirdiği eğitimlerin çocuklarda kalıcı olması için çalışıyor.

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda kurulan Mini Trafik Parkurunda verilen Trafik Eğitimine çocukların aileleri de katıldı. Ailelerin çocukları ile birlikte yaptıkları Kartondan arabalarla minikler Trafik Parkurunda çok eğlendi.

Eğitim sonunda Polis Memuru Murat Ünal çocuklara, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya İmzalı “Ailemin Trafik Polisi” kimlik kartlarını ve “Kırmızı Düdük” vererek onları Mini Trafik Polisi yaptı. Polis Memuru Murat Ünal minik trafik polislerine ailelerini trafik kurallarına uyum konusunda denetlemelerini isteyerek, emniyet kemeri takmazsa, araçta cep telefonu ile konuşursa, hızlı araç kullanırsa, kırmızıda geçerse kimlik kartlarını göstermeleri ve kırmızı düdüklerini çalarak uyarmalarını söyledi.  

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Recep Yetim yaptığı değerlendirmede, “Öğrencilerimizin trafik eğitiminde ki heyecanı ve sevinçleri bizleri çok memnun etti. Murat beyin de çocuklarla eğitim esnasında kurduğu iletişim, onlardan biri gibi olması eğitimin çocuklar üzerinde kalıcı etkisini arttırmaktadır. Miniklerin bu yaşta alacağı trafik eğitimi onların gelecekteki hayatlarında yaşam tarzı olarak benimsemesine yol açacaktır. Böylesine faydalı projeler için Sakarya İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.