Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, Şube Müdürü Mehmet Taşkıran, Engin Kahraman, Adapazarı ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ziya Cevherli, Koray Oktay Özten, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Okulun Eski Mezunlarından Prof. Dr. Mehmet Özen, Dr. Cevdet İzmirli, Mali Müşavir Yusuf Mahmutoğlu olmak üzere birçok eski mezun, okulun eski müdür ve öğretmenleri, okul öğretmenleri, okul-aile birliği yönetim kurulu üyeleri, 2016 yılı mezun öğrencilerinin velileri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Törende, okulun ortaokul bölümü eski mezunlarından Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in telgrafı da okundu.
Törende okul-aile birliği yönetim kurulunda görev yapan velilere Plaket, Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda derece alan, örnek davranışlar sergileyen öğrenciler altınla ödüllendirildi.
       

Törenin açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Melik Hayri Çetinkaya; “İlimizin en eski ve köklü ortaöğretim kurumlarından olan ve bundan yarım asır önce  (51 yıl) 1965 yılında açılan,  milletvekili, akademisyen, doktor, mühendis, eğitimci, sanatçı ve işadamı gibi hayatın hemen hemen her alanında başarılı olan insanlar yetiştirmiş okulumuzun mezunlarını okul yıllarındaki günlerini hatırlamaları ve arkadaşları ile buluşmalarını sağlamak için 2011 yılında başlattığımız mezunlar buluşması programını geleneksel hale getirmiş bulunmaktayız. Düşündük ki Ali Dilmenli çınarları, kendi evlerinde ağırlamak bir gelenek haline gelmeli. Ancak hiçbir aile sadece çınarlardan oluşmayacağı gibi, Ali Dilmenin her yıl yeni mezun olan fidanlarını da bu işin içine kattık. Biz bu buluşmaya çınarla fidanın tanışması dedik ve bu mantıkla yola çıktık. Bu düşüncemizin ve etkinliğimizin mezunlarımızdan ilgi görmesi güç ve cesaretimizi arttırmıştır. Amacımız insanın hayatında önemli izler ve hatıralar bırakan okul arkadaşlıklarını yad ettirmektir. Katılımların önümüzde ki yıllarda daha da artması temennisiyle, bugün törenimize katılan mezunlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.