Akyazı Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende, İmam Hatip Ortaokulu kız öğrencileri ilk olarak ilahiler seslendirdi, ardından da Kur’an-ı Kerimi en güzel okumak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, öğretmenler, veliler ve vatandaşların katıldığı yarışmada öğrenciler, daha önceden belirlenen ayetleri, jüri önünde okudular.

Kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmanın ardından jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonrasında Şulenur Yavuz isimli öğrenci birinci oldu.

Birinci olan öğrenciye ödülünü veren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, böylesine güzel bir yarışmada birinci olan öğrencinin hediyesini takdim etmekten büyük gurur ve onur duyduğunu söyledi.

Yarışmada ikinci olan Ebrar Dertli’ye ödülünü Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, üçüncü olan Ayşe Sena Özdemir’e ödülünü ise Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Serkan Yaşar takdim etti.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Eğitime ve eğitimciye her zaman destek veriyoruz. Bundan sonra da vereceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, değer yargılarına sahip çıkan, inancını bilen, yaşayan ve yaşatan bir nesil olması için uğraşıyoruz. Onların rahatça eğitim almaları ve moralli olmalarını önemsiyoruz. Öğretmenlerimize ne kadar görev düşüyorsa bize de görevler düşmektedir. Biz de öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasını tertip eden Akyazı İmam-Hatip Ortaokulu Müdür ve Öğretmenlerine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.