AB projeleri konusunda oldukça başarılı olan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezinin daha önce 2012, 2015 ve 2017 yıllarında kabul edilen projeleri sayesinde 57 öğrenci ve 36 öğretmen yurtdışı deneyimi kazanmışlardı.

Projelerden sorumlu Müdür Yardımcısı Burhan Özkan başkanlığında Okul Proje Ekibi tarafından hazırlanan ve “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı” öğrencilerinin katılacağı “Sakaryalı Çıraklar Mesleğini Geliştirmeye Gidiyor” isimli proje Almanya’da gerçekleştirilecek.

2019 yılında kabul edilen ve iki hareketliliğin gerçekleştirileceği projede toplam 20 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen Almanya’ya giderek mesleki anlamda faaliyette bulunacaklar.

Kurum Müdür Yardımcısı Burhan Özkan gerçekleştirilen projeler ile çırak öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, kabul gören projeler sayesinde okulun vizyonuna, ilimiz mesleki eğitimine de çok önemli kazanımlar sağlandığını ifade etti.

Yaz dönemi başında yapılan yönetici atamalarında bayrağı Arif Türkyılmaz’dan devralan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezinin yeni müdürü Necmi Gökyokuş, “Kurumumuzun projelerdeki başarıları ortadadır. Çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir. Kabul edilen projedeki başarılarından dolayı kurumun eski müdürü Arif Türkyılmaz başta olmak üzere tüm okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve proje ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi.

2019 yılında kabul edilen proje çalışmalarına Ulusal Ajans ile yapılacak sözleşmelerin ardından başlanacağı belirtildi.