Çark Caddesi’nde 1956 yılında 40 öğrenciyle eğitim hayatına Adapazarı İmam Hatip Mektebi adıyla başlayan okulun yıkılması yönünde karar alındı.
1999 Marmara depreminin ardından, Koruma Derneği tarafından yaptırılan binada hizmet veren okulun eski binası kullanılmıyordu.
Halen 800 öğrencisi bulunan okulda 600 erkek, 200 de kız öğrenci eğitim görüyordu. Ancak okulun yıkılarak yerine yeni bir eğitim kompleksi yapılacak olması nedeniyle öğrenciler, bu eğitim öğretim yılında Vali Mustafa Büyük Kız İHL’ye devredildi.
İkili öğretime geçen Vali Mustafa Büyük Kız İHL’de ise kız öğrenciler sabahçı, erkek öğrenciler ise öğlenci olarak eğitim görmeye başladı.  
Okulda ikili sisteme geçilmesi ise bazı kız öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Veliler, yeni uygulamadan kendilerinin haberdar edilmediğini söyleyerek, “Okulların açılmasına bir hafta kala bize bilgi verildi. Çocuklarımız tekli eğitimde olduğu için ona göre program yaptık, etüt ayarlaması yaptık. Ama şimdi planlarımız alt üst oldu” diye konuştular. / MEDYADETAY