Proje sahibi olan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin staj çalışmaları Almanya’nın Mannheim ve Ludwigshafen şehirlerinde başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında yer alan öğrenciler, veliler ve mesleki eğitim faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen sonuç ve yaygınlaştırma değerlendirme toplantısı Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı.
 
Okul müdürü Ahmet Özer yaptığı açıklamada, “CNC ve Kaynakçılık” Staj faaliyetine dahil olan öğrencilerimiz, mesleki motivasyonları, İmalat ve Üretim süreçleri, teknolojik uygulamalar ile profesyonel bir anlayışla becerisel gelişimlerin sağlanması, mesleki çalışanların memnuniyeti sağlanarak, mesleki eğitimin kalitesinin artırılması hedeflendi.      Projemiz ile Avrupa Birliği farkındalığı, bilgi, beceri ve gözlem güçleri artmıştır. Eğitim ve staj sonucu kazandıkları Europass belgesi ile işgücü piyasasında CNC ve Kaynakçılık alanında istihdam edilebilirliklerini artıracaktır. Mesleki Eğitim sistemine yeni katılacak mesleki eğitim öğrencilerimizin daha nitelikli meslek elamanı olabilmek için çabalayacakları gözlemlenmiş olup, olumlu sonuçlar elde edilmiştir” dedi.


 
Proje kapsamında 23 katılımcıya, Türkiye Ulusal Europass Merkezi tarafından onaylanan Europass Belgesi verilecek. Katılımcılar, Proje ile AB uyum sürecinde mesleki eğitim süreçlerinde CNC ve Kaynakçılık standartlarının yükseltilmesine yönelik görmüş oldukları eğitimin tecrübelerinin artırılması, farklı bakış açılarının geliştirilmesi ve mesleki eğitim alanında ülkemizde verilen mesleki eğitim uygulamalarına ilişkin karşılaştırma noktasında çok faydalı geçtiğini dile getirdiler.