Koordinatörlüğünü Bahadır Yolcu'nun, yardımcı koordinatörlüğünü Eygi Yılmaz'ın yaptığı bu seneki ilk Fikir Tulûatı'nın moderatörü Hatice Kübra Üner oldu.

Nietzsche konu başlığı altında; nihilizm, Schopenhauer felsefesi, bengi-dönüş, ahlâk, istenç ve varlık konuları üzerinde yoğunlaşan öğrenciler, Heidegger'in efendi-köle diyalektiğine değinerek Nietzsche'nin hakikat kavramını yorumladılar. Hazırlık sınıfından on birinci sınıf öğrencilerine kadar yoğun katılımla birlikte bu program, okul harici öğrenci ve hatta öğretmenlerin de ilgisini çekiyor. Fikir çatışmaları ve paylaşımlarıyla münakaşa ve muhabbet halinde süregelen Fikir Tulûatları'nda bireyin ifade özgürlüğü esas alınıyor.

Programın düzenlenme kararı alındığı ilk günden beri Tanyeri Kuru Kahvecisi'nde kahve kokusu eşliğinde gerçekleşen tartışma ortamları öğrencilerin entelektüel kimliklerini inşa etmelerine de katkı sağlıyor. Organizasyonunu tamamen okul öğrencilerinin üstlendiği “Kitap ve Kahve: Fikir Tulûatı” programı aralıksız yedi senedir devam ediyor.