Teknoloji hayatımızın vazgeçilmezi.

Artık elimizi neye atsak, mutlaka teknoloji harikası ürünlerle karşılaşıyoruz.

Öyle ki her gün gelişen ve kendini yenileyen teknolojik ürünler, günlük yaşantımızı kolaylaştırıyor.

Hayatımızın her alanına giren teknoloji, yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Bu teknolojik ürünlerden biri de araçlara konulan güvenlik kamera sistemleri.

Neredeyse tüm özel araçlarda bile bulunan bu kameralar sayesinde tüm kural ihlalleri, yaşanan kazalar an be an kaydediliyor.

Uzunca bir süredir güvenlik kameraları toplu ulaşım araçlarında da kullanılıyor.

Bu sistem, otobüslerde şoförlerle yaşanacak herhangi bir olayda, kimin haklı kimin haksız olduğunu kanıtlamak için oldukça önemli bir belge niteliği taşıyor.

Sistem, tartışma unsuru oluşturan her iki taraf için de caydırıcılık işlevi görüyor.

Sizler de takip ediyorsunuzdur. Özellikle son günlerde haber bültenlerine, halk otobüslerinde yaşanan çok sayıda üzücü olay yansıyor.

Şoförlere saldıranından tutun da, şoförün darp ettiği yolculara kadar. Direksiyon başında kitap okuyan, cep telefonuyla oyun oynayan sürücüler deşifre olurken, Zonguldak’ta maden işçilerinin koltuklar kirlenmesin diye ayakta yaptığı yolculuğa kadar her şey, güvenlik kameraları tarafından tespit ediliyor.

Ancak, Medyadetay.com’da da haber olduğu üzere, Sakarya’da belediye otobüslerinde güvenlik kameraları çalışmıyor.

Sebebinin ise söz konusu kameralarla ilgili ihalenin 5 aydır yapılamamış olduğu belirtiliyor.

Belediye otobüslerinde güvenlik kameralarının çalışmayışı büyük bir eksiklik. Çünkü vatandaşların iddialarına göre, şoförlerle zaman zaman sıkıntılı anlar yaşanıyor, ancak kameraların çalışmadığını bilen şoförler bu durumdan istifade ediyor. Yani vatandaşa çok da iyi muamelede bulunmuyorlar.

Hatta, yine vatandaşların iddiasına göre, şoförler direksiyon başında sigara içiyor ve yolculuk esnasında ellerinden cep telefonu düşmüyor. Kendilerini uyaran yolcuları da tersliyorlar.

Bir kavga yaşandı mı bilemiyoruz. Ama bu durum böyle devam ederse, yolcular ile şoförler arasında daha büyük olaylar yaşanması an meselesi.

Bu yüzden de vatandaşın uyarıları dikkate alınmalı ve üzücü bir olay yaşanmadan, otobüslerin güvenlik kameraları yeniden çalışmalı.