Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan “FETÖ/PDY” terör örgütü ile ilgili yapılan çalışmaları kapsayan bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya katılan arkadaşlarımızın bize aktardığı bilgiler ve yapılan haberlerden de anlaşıldığı üzere Savcı Ercan “FETÖ/PDY” örgütü ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Özellikle “FETÖ/PDY” örgütünün Sakarya’daki “şemasının” çıkartılıp basın mensuplarıyla paylaşılması gerçekten önemliydi…
Haberin içeriği ile ilgili çok fazla şey söylemeye gerek yok. Zira konuyla ilgili haberler en ince ayrıntılarına kadar medyada yer aldı.
Dolayısıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın dünkü basın toplantısıyla ilgili konuları tekrarlamanın anlamı yok.
Ancak Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın bu süreçte verdiği mücadeleden bahsetmeden geçmek olmaz…
Bir kere “FETÖ/PDY” terör örgütü soruşturmalarında Sakarya, birçok “ilklerin” yaşandığı yer oldu.
15 Temmuz akşamı yaşanan “darbe girişimiyle” birlikte ilk soruşturma Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın talimatıyla başlatıldı.
Yine 15 Temmuz gecesi “darbe girişiminin” sürdüğü saatlerde “ilk gözaltıların” yaşandığı şehir yine Sakarya oldu…
En önemlisi de 15 Temmuz gecesi “darbe girişimine” iştirak eden 200 askerden 110’u tutuklandı.
Son olarak da bu 200 asker ile ilgili tam “bin 353” sayfalık “iddianame” hazırlanarak mahkemeye gönderildi.
Şimdi sıra bu askerlerin hesap vermesine geldi. Muhtemelen önümüzdeki günlerde “FETÖ” terör örgütünün “asker kılıklı” haşhaşilerinin yargılanmasına başlanacak…
Tabi bu iş burada bitmiş değil. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın ismini daha sık duyacağız.
Dahası Sakarya’da “FETÖ/PDY” terör örgütüne yönelik yeni ve çok daha kapsamlı operasyonların yapıldığına şahit olacağız.
Hem de öyle böyle değil! Bu sefer ki isimler çok daha fazla gürültü koparacak. Tabiri caizse “yer yerinden oynayacak…”
Elbette Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nı da unutmamak gerekir. Onlar da bu yapıyla mücadelede büyük başarılara imza attı.
Dolayısıyla Başsavcı Ercan da “şer’in hayra dönüştüğü” 15 Temmuz’dan bu yana “dik duruşu” ile “FETÖ” terör örgütüyle mücadele eden önemli isimlerden biri oldu.
Neticede “Başsavcısı Mustafa Ercan’ın FETÖ iddianamesi” hazır ve şimdi hesap verme zamanı. Bakalım bir sonraki “iddianamede” kimler yer alacak…?