Ferizli Belediye Meclisi’nde “Denetim Komisyonu” seçimleri sırasında ilginç bir durum ortaya çıktı.

Yapılan seçimlerde Ahmet Soğuk, AK Partili üyelerin “muhalefeti” ile karşılaşıp soyadı gibi “soğuk bir duş” daha yaşayıp seçimi kaybetti.

Dahası AK Partili üyelerin “muhalefeti” bununla da kalmayıp, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un “arazi satışı” ile ilgili yetkileri elinden alındı…

Hatırlayanlar bilir! Buna benzer bir olay, Ferizli Belediyesinde daha önce de meydana gelmişti.

Ahmet Soğuk, Ferizli Belediye Meclisi’nde Ferizli OSB Müteşebbis Kurul Üyeliği seçimi ile ilgili yapılan oylamada aday olmuş ancak seçilememişti.

O seçimlerde Belediye Başkanı sıfatıyla aday olmasına rağmen Ahmet Soğuk “7 oy” alabilmiş ve AK Partili “muhalif” aday Süleyman Kaçmaz “9 oyla” seçimi kazanmıştı…

Şimdi Ferizli OSB seçimlerini bir kenara bırakıp şu soruyu sormak lazım; “bir belediye başkanına daha önce verilen ‘arazi satış’ yetkisi neden elinden alınır?”

Ya zamanında Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’a verilen yetkinin kullanılmasında bir sıkıntı yaşanmıştır;

Ya da Ahmet Soğuk, AK Partili üyeler de dâhil olmak üzere Ferizli İlçesi’nde artık “istenmeyen adam” ilan edilmiştir…

Sebep her ne olursa olsun Ahmet Soğuk’un böyle bir karar karşısında Ferizli Belediye Başkanı olarak görev yapması artık zorlaşmıştır!

Zira Ahmet Soğuk’a karşı alınan bu karar öyle “aman sende” deyip geçiştirilecek bir durum değildir!

Verilen “mesaj” gayet açık ve nettir! Kendi partililerinin bile desteğini yitiren Ahmet Soğuk için bu “mesaj” açıkça “bırak git” demenin “kibar” yoludur…

Elbette AK Parti’nin, ortaya çıkan ve hiç de hoş olmayan bu durum üzerine nasıl bir “tavır” sergileyeceğini kestirmek güçtür.

Ancak bu saatten sonra Ahmet Soğuk’a karşı Ferizli AK Parti içinde oluşan “muhalefetin” önüne geçmek de kolay olmayacaktır.

Muhtemelen Ferizli Belediyesi’nde AK Partili üyelerin de desteğiyle Ahmet Soğuk’a karşı sergilenen bu “muhalefetin” dozu giderek artacaktır…!

 Şunun şurasında “yerel seçimlere” pek bir şey kalmadı. Fakat Ahmet Soğuk Ferizli Belediye Başkanı olarak bu süreci kazasız belasız tamamlar mı orası şüpheli!

Bu kadar “çalkantıdan” sonra Ahmet Soğuk’un AK Parti Genel Merkezi tarafından “görevden alınması” bile gündeme gelebilir!

Dolayısıyla bu kadar şeyden sonra “Ahmet Soğuk’un yerine ben olsam, kendimi ezdirmem.” Nitekim istenmediğin yerde “kral” olsan ne yazar…!