CHP’den “istifa ettirilerek” İyi Parti’ye geçirilen 15 milletvekili ile ilgili tepkiler alevlenerek sürüyor.

En büyük tepki de kuşkusuz Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi.

Zira onlar bir zamanlar “Güneş Motel” skandalı ile yaşanan “milletvekili pazarlığı” sonrasında neler olduğunu çok iyi biliyor…

Gerçi CHP ve İyi Parti arasında yaşanan bu çirkin pazarlığa tepki sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’den gelmedi.

Aynı şekilde vatandaşlar da yaşananlar karşısında tepkilerini açıkça dile getirip yapılan işin yanlışlığını yüksek sesle konuşuyor.

Dahası “sosyal medya” üzerinden yapılan paylaşımlarla hem CHP’ye hem de İyi Parti’ye vatandaş adeta demokrasi dersi veriyor…

Tabi bu olay üzerine gerek Kılıçdaroğlu’nun, gerekse Meral Akşener’in “milletvekili transferi” ile ilgili geçmişte söyledikleri de ortaya saçılmaya başladı.

Özellikle de Kılıçdaroğlu’nun bir partinin başka bir partiye milletvekili göndermesini “ihanet” olarak yorumladığı televizyon program kayıtları paylaşım rekoru kırdı.

Hemen ardından da sosyal medyaya Meral Akşener’in “grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacağız” dediği görüntüler ortaya çıktı…

N’oldu şimdi? Hani bir partinin, başka bir partiye milletvekili göndermesi “ihanet” anlamına geliyordu.

Bugün sizin yaptığınız ne? CHP’den 15 milletvekilini zorla “istifa” ettirip İyi Parti’ye yollamayı nasıl yorumlayacaksınız?

Kılıçdaroğlu’na sorarsanız bunu kendileri yaparsa adı “demokrasi” oluyor, başkası yaparsa “ihanet!” Sevsinler sizin demokrasinizi…!

Ya İyi parti genel Başkanı Akşener’e ne demeli? Hani “grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacaktınız?” Şimdi n’oldu?

Hoş grup kurup da başınız göğe mi erdi? Zaten grup kursanız da kurmasanız da seçimlere katılabileceğiniz ortaya çıktı.

Öyleyse ne diye “grup kurmak için abidik gubidik işler” içine girip milletvekili pazarlığı yaptınız…?

Eski insanların bu tür kişilerle ilgili “tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” diye çok nefis bir deyimi vardır.

Biri “ihanet” olarak yorumladığı oluşumun bizzat içine girer, öteki “abidik gubidik işler” diye eleştirdiği milletvekili pazarlığının başını çeker!

Merak etmeyin bu millet 24 Haziran’da bir zamanlar Öztürk Serengil’in seslendirdiği “abidik gubidik twist” şarkısıyla sizi siyaset mezarlığına gömer…!