Ziyarette Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Milli Takımlar Başantrenörü-Yarış Direktörü Aziz Sırnaç, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem yer aldı.
 
Yüzlerce sporcu Sakarya’da buluşacak
Konuyla ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, “Katar Doha’da gerçekleştirilen “Dünya Bisiklet Birliği 185. Kongresi”nde yapılan oylama ile 2020 UCI Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’nın Sakarya’da yapılacağı tüm dünyaya duyuruldu. Yeni Sakarya Stadyumu’ndan başlayarak; Serdivan, Esentepe, Kazımpaşa güzergâhlarını takiben yaklaşık 110 km civarında yapılacak olan müsabakaya dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce sporcunun katılımı bekleniyor. İnşallah hem şehrimiz hem ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon olacak” diye konuştu.
 
Her yıl farklı bir tema
2020 yılına kadar Sakarya’da her yıl uluslararası organizasyonlar düzenleneceğini ifade eden Ercan, “Organizasyonlar her yıl ayrı bir tema ve farkındalıkla dünyaya duyurulacak. 2017 yılında ‘Sağlıklı Bir Dünya İçin Pedal Çevir’, 2018 yılında ‘Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir’, 2019 yılında ‘Barış İçin Pedal Çevir’ ve 2020 yılında da UCI Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası ‘Gelecek İçin Pedal Çevir’ temalarıyla gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Norveç’te yapılacak olan UCI (Dünya Bisiklet Birliği) Toplantısında Bisiklet Dostu Şehir Unvanına hak kazanmamız durumunda törenle unvanı beş yıllık süreyle teslim alacağız” ifadelerini kullandı.
 
Sakarya dünyaya açılacak
Organizasyonun Sakarya’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Dünya’nın en büyük organizasyonları arasında gösterilen, ülkemizin de tarihinde ilk defa düzenleyeceği Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası hem şehrimize yurt dışından gelen izleyiciler, hem de televizyonlar aracılığıyla tüm dünya ülkeleri tarafından takip edilecek. Şampiyona şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı ile turizm geleceğimiz açısından da çok önemli bir fırsat olacak. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.
 
“Zenginliklerimizin farkındayız”
Başkan Toçoğlu, “Sakarya artık uluslarararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak imkanlara ulaştı. Hamdolsun bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak sahada gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yeni spor tesislerini hizmete alıyor; bisiklet ağlarını şehrimize kazandırıyoruz. İnşallah bu organizasyon bir başlangıç olacak. Sakarya büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek. Bu potansiyele sahibiz. Zenginliklerimizin farkındayız. İnşallah devamı da gelecektir. Bir kez daha tüm ekibimizi kutluyor; bu büyük organizasyonun şehrimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.