Sakaryaspor’da dün Cemal İyem, Batuhan Severcan ve Rahmi Şengül isimlerinden oluşturulan Kayyum heyeti, bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Sabah saat 09.00’da başlayan toplantıda kayyum heyeti görevi hakkında bilgiler verdi. Asıl görevlerinin kulübü 1 ay içerisinde kongreye taşımak olduğunu belirten Rahmi Şengül, "Bizim kayyumdaki görev süremizi şehir belirleyecek. Eğer sağlıklı bir oluşum meydana gelmezse görev süremizin uzatılması için başvurabiliriz. Ancak 1 içerisinde kulübü kongreye taşımak istiyoruz. Bu süre içerisinde haddimiz olmadan transfere engel olan dosyaların çözümü için uğraşacağız" dedi. Kayyum heyetinin yaptığı yazılı açıklamada ise şu kelimelere yer verildi;

"Basına ve Kamuoyuna,

15/11/2012 tarihinde Sakarya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen Sakaryaspor Kulübü Derneği’ne kayyım atanması ile ilgili duruşma neticesinde dernek üyelerinden Rahmi ŞENGÜL, Cemal İYEM ve Batuhan SEVERCAN 4721 sayılı TMK’nun 84/2 ve 427/1-4 maddeleri gereğince Sakaryaspor Kulübü Derneği yönetimine kayyım olarak atanmışlardır. Belirlenen Kayyım heyeti yürütme ve temsil organı bulunmayan Sakaryaspor Kulübü Derneği’ne zorunlu organların seçilmesi için 1 (bir) ay içerisinde Genel Kurulu toplantıya çağırmakla görevlidir. Tarihinin en zor günlerini geçiren Sakaryaspor kulübünün bu sürecinde tüm Sakaryalılara önemli görevler düşmektedir. Bu doğrultuda kayyım heyeti olarak en kısa sürede şehirdeki dinamikleri harekete geçirici geniş kapsamlı bir toplantı yapmayı planlamaktayız. Kayyım heyeti olarak bu zamana kadar Sakaryaspor’daki yönetici deneyimlerimiz bizlere transfer tahtamızın mutlaka açılması gerekliliğini göstermektedir. Transferin açılması artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Kayyım heyeti olarak atanır atanmaz hızlı bir planlama ve çalışma temposu içerisinde girmiş bulunmaktayız. Ara dönem transfer tarihlerinin 05.01.2013-01.02.2013 arasında olduğu düşünüldüğünde çok hızlı davranmamız gerekmektedir. Bu konuda sizlerle de önümüzdeki hafta paylaşacağımız bir takım ön çalışmalarımız bulunmaktadır. Kayyım heyeti olarak yeni gelecek yönetime transferin açılması konusunda elimizden gelen her yardımı göstereceğiz ve bu konuda şimdiden çalışmalara başlayacağız.

Diğer bir gündem konumuz profesyonel futbolcumuz Kerem ERYILMAZ’ın Bandırmaspor maçında yaptığı disiplinsiz davranışlar neticesinde aldığı para cezası ve süresiz kadro dışı kalması konusudur. Bu konuda da kayyım heyeti olarak şu andaki Sakaryaspor Teknik Direktörü Sadun HOŞBAY ve Bandırmaspor maçında takımın başında bulunan Onat ÇETİN ile görüşmeler yaptık. Oyuncumuz Kerem ERYILMAZ’ı kulüp binasına davet ederek kendisiyle görüştük kendisi de yaptığı davranıştan çok pişmanlık duyduğunu Sakaryaspor camiasından, hocalarından, taraftardan ve takım arkadaşlarından özür dilediğini ve böyle bir davranışın bir daha asla tekrarlanmayacağını ifade etti.  Teknik heyetten aldığımız bilgilendirme ve talep neticesinde Kerem ERYILMAZ’ın tekrar A takım ile antrenmanlara katılmasına karar verilmiştir. Para cezası kendisinden tahsil edilecektir, para cezasında herhangi bir af durumu söz konusu değildir.

Son olarak Sakaryaspor’un bu zor gününde dayanışma içerisinde olmamız her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Bu konuda Sakaryaspor A.Ş. üyelikleri devam eden, Sn. Vedat YAŞLICA, Burhan SEVERCAN ve Yüksel ŞENLİKOĞLU ile Sn. Vedat YAŞLICA’nın yurt dışı dönüşü bir görüşme gerçekleştirileceğiz. 1 aylık bu olağan dışı süreci Sakaryaspor kulübüne en faydalı, doğru bir şekilde yürütmek konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Aynı zamanda şehrimizin idari mülki amiri, belediye başkanları, siyasiler, iş adamları, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları, taraftarlarımız vb. halkın tüm kademesindeki kişilerle bir araya geleceğiz ve Sakaryaspor için bir ortak çözüm üretmeye çalışacağız. Bu konuda şehrimizin sağduyu içerisinde olacağını ümit etmekteyiz.

Saygılarımızla,"

Sakaryaspor Kayyum Heyeti

Rahmi ŞENGÜL - Cemal İYEM - Batuhan SEVERCAN