AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Fevzi Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer ile birlikte AK Parti 131. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda hazır bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantı, istişare bölümünün ardından son buldu.
Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tever, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 131. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı gerçekleştirdik. Önceki gün ise Genel Başkan Yardımcımız, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir başkanlığında istişare toplantımızı gerçekleştirmiştik. Toplantımızın ana gündem maddesi; teşkilat çalışmalarımız ve kongre süreci üzerine değerlendirmeler ile ilgili oldu. Bu tür toplantıları fırsata çevirerek şehrimizle ile ilgili sorunları ve taleplerimizi Genel Başkan Yardımcılarımıza, Bakanlarımıza iletiyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi çözüm odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız; Doğu Akdeniz ve ülkemizin güvenlik konuları başta olmak üzere ekonomik gelişmeler, Suriye meselesi ve büyük kongre süreçleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. 
AK Parti, değişim ve dönüşüm sürecini en iyi şekilde her kademesine uygulayan ve bu yenilenme süreçlerinden başarıyla çıkan bir siyasi partidir. Önümüzdeki aylarda başta ilçelerimizden başlamak üzere yeni kongre süreçlerimiz olacak. AK Parti’mizin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme ve geliştirme kabiliyetine sahip olması olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın izniyle bu süreçlerden yine güçlenerek çıkacağız. AK Parti ailesini daha da büyütecek, saflarımızı daha da sıkılaştıracağız inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımız teşekkür ziyaretlerine bu ayda devam edecek. Önümüzdeki günlerde bir dizi açılış programları için Sayın Cumhurbaşkanımız Sakarya’mıza teşrif edecek. Kendilerini ilimizde ağırlayacağımız için büyük bir mutluluk ve heyecan içerisindeyiz. Ziyaret tarihinin önümüzdeki günlerde kesinleşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantının basına kapalı bölümünde ise, teşkilatlarla ilgili bilgilendirmeler ve istişareler gerçekleştirildi.
AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Ankara’daki programlarının ardından Belediye Başkanları ile birlikte Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı için üç gün boyunca Bursa’da olacak.