Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’na AK Partili üç kadın milletvekilinin başörtüleri ile girmesini değerlendirdi.

Yıldırım, Başörtülü kadınların yapabilecekleri ve yapamayacaklarını sıralayarak, “Başörtüsü yasağını kaldıran kararname ile bir başörtülü kadın Milli Savunma Bakanı olabilir, ancak asker olamaz. Başörtüsü yasağını kaldıran kararname ile bir başörtülü kadın İçişleri Bakanı olabilir ancak polis memuru olamaz. Başörtüsü yasağını kaldıran kararname ile bir başörtülü kadın Cumhurbaşkanı, dolayısıyla Başkomutan olabilir ama subay olamaz. Başörtüsü yasağını kaldıran kararname ile bir başörtülü kadın Adalet Bakanı olabilir ama hâkim veya savcı olamaz. Başörtüsü yasağını kaldıran kararname ile askeri hastanede çalışan bir kadın doktor veya hemşire Sağlık Bakanlığı mevzuatına göre başını örtebilir, TSK mevzuatına göre örtemez. Benzer bir durum Emniyet teşkilatında da söz konusudur. Sorun üreten anlayış üniformanın başörtüsünü belirleyici durumunun kabulüdür. Bu yetkiyi kurumlara devredip topu onlara atmak çözüm üretmez” dedi.

Yasama yetkisinin TBMM’in tekelinde olduğunu işaret eden Yıldırım,  “Eğer dini inançlara göre giyinmek bir anayasal haksa bütün mevzuatın bu ilkeye göre düzenlenmesi de anayasal bir zorunluluktur. Hiçbir kişi veya kurum anayasanın üzerinde değildir, kurumlar halktan aldığı yetkilerini diğer kurumlara devredemez ilkelerini hayata geçirmedikçe hukuk devleti olduğumuz iddia edilemez” diye konuştu.