AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı Teşkilat içi eğitim programları kapsamında İletişim semineri düzenledi. İlçe Başkanlığının düzenlediği 4’üncü İletişim seminerine Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık konuşmacı olarak katıldı. Beden dili ve İletişim Seminerine Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık konuşmacı olarak katıldı. Seminere, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, Adapazarı Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Muhammet Durmaz, İlçe Başkan Yardımcıları; Metin Kurtuluş, Fahrettin Örkmez, Celal Buluş, Ahmet Dilbaz, Sinan Yazıcı, Meryem Çelik, Ravda Keçeoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Özkılıç, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu, İlçe Gençlik Kolları ve partili üyelerin yoğun bir katılım gösterdi.

Beden dili ve İletişim konulu seminerde, partili üyelere çevremizle ilgili daha iyi iletişim kurma konusunda ve konuşmalarda Beden dilinin önemine değinen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık şunları söyledi; “İnsanların kişilik özelliklerini ayırt etmede doğru iletişim çok önemlidir. Çevremizle sürekli iletişim halindeyiz. Doğru iletişim kurabilmemiz için beden dilini konuşmalarımız sırasında etkin bir şekilde kullanmalıyız. Kişilerin, insanlara yaklaşımda mesajların insanlarda etkili olması kadar duyu organlarımızın da hitabette bir o kadar etkisi vardır. Karşınızdaki insanla gereksiz tartışmalara girmeyin, iletişim ilk görsel olarak başlar bunun için göz teması çok önemlidir. Bir konuşma sırasında karşımızdaki insanı dinlediğimizi ona belli etmeliyiz. Bunun için bazı kafa hareketleri ve dinlediğimizi belirten ses tonlarıyla karşımızdaki konuşmacıya onu dinlediğimizi gösterebiliriz. Kimse bir konuşma esnasında sözünün kesilmesini istemez. O yüzden dinlediğimiz birinin konuşmasını asla kesmeyerek ve diğer hususlara dikkat ederek etkin bir iletişim kurabiliriz.”
Seminer sırasında anlatımlarını Ülke ve Dünya genelinden yanlış iletişim örneklerini gösteren sunumlarla katılımcılara aktaran Prof. Dr. Metin Işık iletişim konusunda ise en önemli faktörün karşımızdaki insana karşı saygı göstermemiz ve sıcak bir tebessümün beden dilinde, iletişimde çok önemli olduğunu vurguladı.

Seminer sonrasında AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, konuşmasından dolayı Prof. Dr. Metin Işık’a teşekkür ederek; “Metin Işık hocamız İletişim alanında tanınmış bir kişilik, bu seminerde bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın iletişim ve diğer eğitim faaliyetleri üzerine bu tür seminer çalışmaları devam edecek” dedi.

Seminer sonrasında İlçe Başkanı Mustafa Ak, Prof. Dr. Metin Işık’a günün anısına çiçek takdim etti.