Emniyet’ten yapılan açıklamada, TEM Otoyolu Arifiye gişelerinde yapılan uygulama noktasında İstanbul’dan Karadeniz illerine giden şehirler arası otobüslerde yapılan şüpheli şahıs ve eşya aramalarında durdurulan bir otobüste yolcu olan şüpheli E.A (51) isimli şahsın yapılan sorgulamasında, 6136 SKM “Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma Veya Taşıma Veya Bulundurma” suçundan arandığı tespit edildi. Şahsın eşya ve bagaj kontrolünde ise koliler içerisinde çeşitli markalarda sahte alkollü içkilerin olduğu ve bu alkollü içkilerin bandrolsüz, sahte bandrollü olduğu belirlendi.
Aramada farklı markalarda toplam 161 şişe (159,9 lt) sahte alkollü içki ve 5 litrelik su damacanalarının içerisinde toplamda 20 litre sahte rakı ile 5 litrelik su damacanasında sahte viski ele geçirildi.
 
Ayrıca içki şişelerine yapıştırılmaya hazır vaziyette 269 adet sahte bandrol ve kapakları geçici olarak muhafaza altına alınırken, adli makamlardan alınan ilgili karar doğrultusunda el konularak onlarca vatandaşın zehirlenmesi önlendi.
 
Şüpheli şahıs ise, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet, Resmi Belgede Sahtecilik, TCK 186 (Kamu Sağlığına Karşı İşlenen Suçlar) ve aranmasından dolayı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.