Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 26 Aralık 2017 ile 30 Ocak 2018 tarihleri arasında toplam 39 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, adli mercilere sevk edilen 7 şahıs tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ayrıca, 22 şahsa Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, 7 şahsın adli mercilerce serbest bırakıldığı, 1 şahsın ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Emniyet Müdürlüğünden salıverildiği, gözaltında bulunan 2 şahsın işlemlerine ise devam ettiği belirtildi.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda ise 24 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı. 1 şahıs adli mercilerce tutuklandı, 19 şahsa Adli Kontrol Tedbiri uygulandı, 1 şahıs adli mercilerce serbest bırakılırken, 1 şahıs da ifadesinin alınmasının ardından salıverildi. Ayrıca 2 şahsın işlemleri devam ediyor.

DEAŞ Terör Örgütü ile ilgili olarak da 13 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen 5 şahıs tutuklanırken, 2 şahsa Adli Kontrol Tedbiri uygulandı, 6 şahıs da adli mercilerce serbest bırakıldı.

PKK/KCK Terör Örgütü ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı, 1 şahıs adli mercilerce tutuklandı, 1 kişiye de adli kontrol cezası verildi.