Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bur fabrikada incelemelerde bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, daha sonra Hendek ilçesindeki bir otelde Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ve iş adamlarının katıldığı ‘Mini Sektör’ toplantısına katıldı. Toplantıda tarım sektörünün sorunları konuşuldu. 
Bakan Pakdemirli, “Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer. Toprağın ve tarımın siyaseti olmaz. Tarım, savunma sanayisinden daha önemli. Çünkü her şeyiniz olabilir, roketleriniz, uçaklarınız olabilir. Her türlü teknolojiniz olabilir ama evde buzdolabı boşsa, insanların karnı açsa burada yapacak bir şey yok. En temel ihtiyacımız tarım" dedi.



"Destek borçlarını kapatacağız"
Enflasyonu yenmemiz gerektiğini belirten Bakan Pakdemirli, "Enflasyonu eğer yenersek bu herkesi rahat ettirecek. Marketi de, üreticiyi de, tüketiciyi de rahat ettirecek. Çünkü faizler düşecek. Hem üretici hem de tüketici anlamında gerekli tedbirleri olabildiğince almaya çalıştık. Üreticimizin geçmiş yıllardan borçlarını, yani destek borçlarının hepsini Ocak ayı içerisinde kapatacağız" diye konuştu.