Termal su, iyileştirici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle tedavi amaçlı olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.  Sağladığı faydalar nedeniyle sağlık kurumlarında da sıklıkla kullanılmaktadır.

Termal su, kelime anlamı olarak ise  “sıcak kaplıca suyu”  anlamına gelmektedir. Şifa kaynağı olarak da halk arasında termal suyun anlamı değişkenlik göstermektedir.

suyun özellikleri nelerdir? Diye bakıldığında birbirinden farklı özelliklere sahip olduğunu görmek mümkündür.  Gelin hep birlikte termal suyun özellikleri hakkında bilgi edinelim

·         Termal sular yer altından 20°Clik bir sıcaklıkla çıkmaktadırlar.

·         Toprağın üst kısmına çıkış esnasında yer altında bulunan çeşitli faydalı mineralleri ve gazları da beraberinde çıkartmaktadırlar.

·         Termal suyun çıkış noktasına verilen isim kaynarca denirken çevresinde kurulan yapıya ise kaplıca adı verilmektedir.

·         Termal suyu, hem banyo ile hemde içilerek şifa amaçlı kullanılabilmektedir.

·         Çeşitli hastalıklara iyi gelmektedir. Bu nedenle tedavi amaçlı bir yapıya sahiptir.

·         Termal suyun özellikleri arasında suyun içerisinde barındırdığı kükürt ve tam 32 farklı mineral yer almaktadır. Var olan minerallerin iyileştirici etkiye sahip olduğu tıbben kanıtlanmıştır.

·         Termal suyun tadı içerisindeki kükürt oranına göre farklılık göstermektedir.

·         kaplıcalarda termal sudan yararlanmak için çeşitli havuzlar ve sistemler oluşturulmuştur.

·         Gün boyu banyo yaparak yada mineral katkılı çamur banyosu ile tüm cilde masaj yağarak çeşitli faydalar bulmak mümkün.

·         Termal suyundan maksimum seviyede verim alabilmek için gidilmesi gereken en uygun tarihle ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir.

Sizlerde çeşitli hastalıklara bu şifalı sular sayesinde şifa bulmak için özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında kaplıcalara uğrayabilirsiniz.