İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 17 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince il genelinde, torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 22 ayrı sokak operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda toplam 653,54 gram esrar maddesi, 419 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 386,87 gram sentetik kannabinoid (Bonzai) maddesi, 1,39 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi, 2,28 gram eroin maddesi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 65 TL para ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 10 şüpheli 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan işlem yapılarak mahkemeye sevk edildi. 8 şüpheli tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol cezasına çarptırıldı.

Ayrıca 14 şüpheli şahsa da 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçundan adli işlem yapılmıştır.

Emniyetin açıklamasında, “Bu çalışmalarda yaklaşık bin 500 vatandaşımızın zehirlenmesi ve bağımlı hale gelmesi engellenmiştir. Uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara karşı mücadele etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.