Çalışmalar kapsamda, öğrencilere ve vatandaşlara AFAD Mobil Simülasyon Merkezi tırında deprem deneyimi yaşatılıyor. Uygulamanın başlatıldığı Karasu İlçesi Kent Parkta konuşlanan simülasyon tırında, AFAD Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk olarak deprem eğitimi veriliyor ardından ise 6,2- 6,5 ve 6,7 büyüklüğündeki depremler yaşatılıyor. Katılımcılar, simülasyon tırında özel odalarda sel, heyelan ve yangınlar konusunda da bilgilendiriliyor.

AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, deprem simülasyon tırı ile “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda bulunan şehirlerdeki vatandaşların bilinçlendirileceğini söyledi.

Öncelikle öğrencilere, daha sonra tüm vatandaşlara tırda bilgi verileceğini belirten Kaşkaş, “Depreme hazır Türkiye sloganı ile herkese bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Simülasyon tırı, mobil olması nedeniyle birinci derecedeki bütün Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan illere gidecek. Eğitimler sabit bir yerde değil bölgede yapılacak” dedi.

Simülasyon tırında gerçekleştirilen deprem eğitimine katılan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da deprem anını yaşadı.


İspiroğlu, her an depreme hazır olunması gerektiğini söyleyerek, ”1999 depremini yaşadım. Allah bir daha o acıları bizlere yaşatmasın. AFAD’ın yaptığı bu çalışmayı biz de destekliyoruz. Çocuklarımızın da bu konuda bilinçlenmesi çok önemli. Depremin bir kader olmadığını bilmemiz lazım. Deprem öncesinde ve sonrasında olacakları bilip, toplumu bilinçlendirmeye yönelik bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu. / Kadir KARAKAŞ