Edinilen bilgilere göre, Sapanca’daki Richmond Otel yetkilileri, yağmurlu havalarda ve özellikle kış aylarında göldeki su seviyesinin yükselerek otel bahçesine girmesi üzerine, hiçbir yetkiliye danışmadan kamyonlarla getirttikleri molozlarla gölü doldurmak istedi.

Richmond Otel önünde moloz yığınlarını gören ve bir çalışma yapıldığını fark eden SASKİ yetkilileri ise hemen harekete geçerek, otel yönetimine yapılan işlemin ne olduğunu sordu.

Otel yetkilileri, göl seviyesi yükseldiğinde bahçeye su girdiğini, bunu önlemek için de sahile moloz döktüklerini söyleyince, SASKİ ekipleri hemen tutanak tutarak çalışmayı durdurdu.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, proje olmadan böyle çalışma yapılamayacağını söyledi.

Keleş, “Ekiplerimiz otelin yaptığı çalışmayla ilgili tutanak tutarak, gerekli uyarıyı yaptı. Eğer sahilde bir çalışma yapılacaksa, bu ancak bir proje çerçevesinde olur. Doğal yollardan bir çalışma yapılır. Ağaç dikilecekse ağaç dikilir, doldurulacaksa da ona göre işlem gerçekleştirilir. Çalışmayı durdurduktan sonra otel yönetiminden sıkıntının giderilmesiyle ilgili bir proje hazırlamalarını istedik” dedi.