MEB-DER Başkanı Ali Akıllı, “Huzur  ve kardeşlik ikliminin hâkim olduğu, tüm dünyaya adeta insanlık dersi verilen cennet vatan ülkemizde, son can çekişmelerini yaşayan hain, kalleş kanlı terör örgütü tarafından şehit edilen ve son olarak  Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısı ile şehadet şerbetini içen asker, polis ve vatandaşlarımıza  Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.

Yeni ve öncü Türkiye yolculuğunda ve artık herkes için ihmale gelmez bir beklenti halini alan yeni, milli ve tam bağımsız anayasa eşiğinde güçlü bir devlet istemeyen  küresel güçlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin bu durumdan rahatsız olduğunu dile getiren Akıllı, “Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ekonomik ve sosyo-kültürel alana yönelik çatışma/kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir” diye konuştu.

Akıllı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Etnik, dini ya da ideolojik maske ve makyajlı  taşeron terör örgütleri ile çatışma odaklı bir ortam oluşturma isteğinde olanlar aslında aynı amaca hizmet etmektedirler. Ancak sadece Anadolu topraklarında bin yıllık devlet geleneğine sahip bu necip millet; bölgesinde huzurun, birlikte yaşama kültürünün, kardeşlik ikliminin bozulmasına müsaade etmeyecektir. Böyle zor ve sıkıntılı zamanlarda millet olarak, birlik ruhu içerisinde, ortak akıl ve sağduyu ile tüm bu kirli odaklara karşı dik durarak tek vücut olduğumuzu göstermeliyiz. Türkiye’yi savaşa sürükleyecek, insanlarımızı birbirine düşürecek, bölgemizde sürekli kaos, kan ve gözyaşı körükleyen saldırıları ve her türlü eylemi lanetliyor tüm halkımızı provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.”